Individualne inštrukcije čuječnosti

Ponujam vam individualne inštrukcije čuječnosti – prilagojene samo vam, vaši dejanski izkušnji in okoliščinam. Vsak od nas je enkraten in temu mora biti prilagojena tudi naša praksa čuječnosti. V večjih izobraževalnih skupinah lahko dobimo dobro osnovo, če pa želimo svojo prakso res poglobiti, pa je indivudualno delo zelo pomembno.

Čuječnost prakticiram že od svojega 14 leta, kar je sedaj že več kot 30 let in sem v tem času nabral obilo izkušenj – živel sem v dveh budističnih samostanih (Plum Village pri Zen mojstru Thich Nhat Hanhu ter Gampo Abbey pri učiteljici Pemi Chodron), kjer sem poglobljeno študiral in prakticiral budistične nauke ter prakso čuječnosti. Študiral sem tudi z Zen mojstroma Bernie Glassmanom iz New Yorka ter Ezro Bayda iz San Diega. Redno sem delal dolge meditacijske umike (tri mesečne, 45 dnevne in enomesečne), kjer sem poglabljal svoje razumevanje sebe in uma, ter se vadil v sprejemanju in sočutju. Postal sem tudi učitelj in meditacijski inštruktor v Šambala tradiciji tibetanskega budizma ter se izobraževal v sočutni uporabi čuječnosti (MBCL z  Erikom Van den Brinkom).

Mogoče še najbolj pomembno za moje inštrukcije pa je, da sem skozi vsa ta leta naredil pri svoji praksi dosti “napak”, zavil na mnogotere stranpoti, se lovil in medel, ter se skozi vse to po eni strani zmehčal, obrusil svoj ego, po drugi strani pa tudi razvil senzitivnost za te stranpoti in jih sedaj dosti lažje prepoznam ter vas s tem lahko vodim mimo njih. Pri inštrukcijah pa uporabljam tudi svoje znanje psihoterapije, ter vam lahko s tem pomagam pri kakšnih zagatah, za katere učitelji čuječnosti ponavadi niso izobraženi (delo s travmo, potlačena čustva, depresivnost,…).

Cena za inštrukcijsko srečanje (50 min) je 60 EUR.